Volledig scherm
© Thinkstock

Stemming onder ondernemers mislukt op Baskensburg

VLISSINGEN - De Vereniging Vlissingse Ondernemers Baskensburg (VOB) en de gemeente Vlissingen beraden zich na het mislukken van de stemming voor de oprichting van een Ondernemersfonds voor het bedrijventerrein. De VOB deelde vorige maand stemkaarten uit bij 130 ondernemingen in het gebied.

Daarop konden ondernemers aangeven of zij het eens waren met de komst van dat fonds waarmee het bedrijventerrein nieuw leven ingeblazen kan worden. Er kwamen er maar veertig terug, vertelt secretaris Jan Kees Mol. "Te weinig voor draagvlak. Het merendeel was wel positief. Ik ga ervan uit dat als je ergens heel erg tegen bent, je wel reageert. Misschien moet er, net als in de binnenstad, een tweede stemronde komen."

Het fonds moet worden gevuld met een extra belasting die de gemeente heft naar de WOZ-waarde van de bedrijfspanden via de regeling Bedrijven Investerings Zone (BIZ). Het geld wordt gestoken in aankleding en promotie van Baskensburg, evenementen en acties en wellicht gezamenlijke inkoop van energie en water.