Volledig scherm
© Emile Calon

Standbeeld van trekpaard in nieuwe wijk Oostkapelle

OOSTKAPELLE – Een standbeeld van het trekpaard Sora herinnert de bewoners van de nieuwbouwwijk Zeeduinse Poort eraan dat ze op landbouwgrond. Sora zelf liep jaren geleden daar te grazen aan de rand van Oostkapelle. Ze werd in 1948 geboren en acht jaar later Nederlands Kampioen.

Volledig scherm
© Emile Calon

Het beeld van Sora, gemaakt door de Udenhouse kunstenares Els van der Meulen, werd zaterdag onthuld in aanwezigheid van tal van bewoners van de nieuwe wijk. Voor de onthulling kwamen de ringrijders, die in het dorp aan het kampen waren, op hun paarden naar de nieuwe wijk om zo hulde te brengen aan Sora en al die andere trekpaarden die daar ooit hebben gegraasd.

Volledig scherm
© Emile Calon

Wethouder Jaap Melse herinnerde de bewoners eraan dat het lang duurde voor de bouwer besloot om daadwerkelijk te gaan bouwen. ,,We hebben een paar keer gezegd, ga nu aan de slag.” Hij is blij dat Heijmans dat gedaan heeft want de belangstelling voor de huizen is zeer groot. Een deel is al bewoond, een deel moet nog gebouwd worden. Maar tot nu toe is bijna alles verkocht. 

Volledig scherm
© Emile Calon