Volledig scherm
Archief: Muilkorf (foto ter illustratie) © Getty Images/iStockphoto

Stafford die vrouw in gezicht beet krijgt gedragstest

VLISSINGEN - De hond die zaterdag een Vlissingse vrouw in het gezicht beet krijgt een gedragstest. Daaruit moet blijken hoe gevaarlijk het dier is. Het gaat om een stafford, meldt de politie. 

De vrouw werd zaterdagavond plots in het gezicht gebeten door de hond die samen met zijn baasje bij haar op bezoek was in de Vincent van Goghlaan in Vlissingen. Ze raakte ernstig gewond en moest naar het ziekenhuis. 

De hond staat bij de politie bekend als gevaarlijk, omdat het eerder bij een bijtincident was betrokken. Het Openbaar Ministerie gaat nu een gedragstest afnemen bij de hond. Daarmee wordt bepaald hoe agressief de stafford is. In het ergste geval wordt het dier afgemaakt. Om wat voor soort stafford het precies gaat, is niet bekendgemaakt. 

 De Vlissingse heeft aangifte gedaan van het bijtincident. Volgens de politie beet de hond ineens in haar gezicht. Het baasje moest flink kracht zetten om het beestje los te krijgen. Het baasje en de hond waren bij haar op bezoek. Ze verlieten het huis voor de politie aankwam.

Agenten spoorden de man op en forceerden de deur van zijn woning. Ze namen de hond in beslag. De eigenaar wordt ervan verdacht dat hij zijn hond niet onder controle had. Ook wordt hij verdacht van het onthouden van de juiste zorg voor het dier en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel door schuld. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement