Volledig scherm
PREMIUM
De stadsraad en de Domburgse ondernemersvereniging willen dat het centrum van twaalf uur 's middags tot middernacht autoluw wordt. © lex de meester

Stadsraad: Winkelen in Domburg is onveilig, maak centrum autoluw door nieuwe randweg

Update 21:26 uurDOMBURG - Het is in Domburg te druk om nog veilig te kunnen winkelen, vinden de stadsraad en de Domburgse ondernemersvereniging. Ze willen daarom dat het centrum van twaalf uur ’s middags tot middernacht autoluw wordt. Lang niet alle ondernemers zijn daar blij mee. 

Om die plannen te realiseren is een nieuwe weg aan de zuidkant van Domburg nodig, die het verkeer in het centrum moet ontlasten. De Stadsraad Domburg en de ondernemersvereniging hopen dat de gemeente Veere daarvoor kiest, zeiden beide voorzitters dinsdag na de presentatie van plannen voor een autoluw centrum.

Op drukke zondagen lopen er veertienduizend mensen door de hoofdstraat, terwijl er ook auto’s rijden. Dat is volgens beide organisaties niet langer verantwoord. Ze hebben het gemeentebestuur gevraagd om het centrum uiterlijk in 2023 autoluw te maken vanaf het middaguur. 

Winkels kunnen dan ‘s ochtends worden bevoorraad. Eind vorig jaar lieten beide besturen al weten daar voorstander van te zijn. De afgelopen tijd hebben ze met veel leden en inwoners gesproken en constateerden ze dat het plan op heel veel steun kan rekenen. Daarom stapten ze dinsdag naar het gemeentehuis met het verzoek daar werk van te maken.