Veere
Volledig scherm
Veere © Theo Giele

Stadsraad Veere wil met Pasen actie tegen toerende motoren en auto’s

VEERE - De Veerse Stadsraad hoopt dat de gemeente in actie komt tegen rondrijdende motorgroepen en automobilisten die zonder enig doel door Veere toeren. Afgelopen weekeinde was het volgens secretaris Nico van Rijswijk bar en boos met talloze motorrijders en eigenaren van cabrio’s die een rondje Veere deden. 

,,Er was hier niets open, geen terras, geen restaurant, maar toch kwamen er hier honderden voertuigen door de stad toeren. Alleen maar om even een rondje te rijden door Veere waarbij ze overlast veroorzaken en vervolgens weer verder trekken.”

Van Rijswijk zegt dan ook dat de Stadsraad nog deze week contact gaat leggen met de gemeente in de hoop dat er iets wordt gedaan voordat het paasweekeinde aanbreekt. ,,Zodat inwoners over een paar dagen niet opnieuw het gevoel hebben dat ze het middelpunt vormen van een auto- en motortoertocht.”

Hij wijst erop dat vorig jaar zomer een proef is gedaan met het autoluw maken van het Veerse centrum. De reacties van de inwoners waren toen ronduit positief en er zijn ook weer plannen om dat dit jaar ook weer in te voeren. Wat Van Rijswijk betreft mag dat zo snel als mogelijk weer worden ingevoerd. Hij vindt het ook zeer vreemd dat in tijden van de coronacrisis het geaccepteerd wordt dat honderden motorrijders zomaar door het stadje mogen rijden. ,,We krijgen het dringende advies thuis te blijven wegens het gevaar van besmetting, en zij gaan gewoon lekker met velen rijden.” Hij haalt ook de problemen aan met CO2-uitstoot. ,,We moeten nu overdag honderd rijden op de snelwegen om de uitstoot te beperken en dat rondrijden door een stadje waar zowat alles dicht is mag ongestoord doorgaan.”