Volledig scherm
De bouw van Het Zilveren Schor in 2018 en het Veerse Meer © Luchtfoto Marcelle Davidse

Stadsraad: ‘Mooie open landschap rondom Veerse Meer wordt aangetast’

VEERE - Het mooie open landschap rondom het Veerse Meer wordt ernstig aangetast door de bouw van recreatieprojecten, aldus de Stadsraad Veere. 

In een brief aan de Veerse gemeenteraad en Provinciale Staten dringt hij aan op een allesomvattend zeer terughoudend beleid ten aanzien van bouwprojecten rondom het Veerse Meer. ,,Het liefst zien we het totaal stilleggen op alle projecten direct aan het Meer zelf.”

Aanleiding voor de brief zijn de plannen van Driestar om Waterpark Veerse Meer over te nemen en daar een luxe vakantiepark met 950 vakantievilla’s aan te leggen. Voorzitter Jan Paul Loeff van de stadsraad wijst ook naar villa’s die zijn gebouwd bij het Zilveren Schor. ,,Een afschrikwekkend voorbeeld.”

Overbelasting

Volgens hem hebben dat soort plannen een directe negatieve invloed op de Zeeuwse leefomgeving. ,,Het wordt er weer drukker door, zowel op de weg, in onze woonkernen als op het water. Nu is het al zo dat er geen moment in het jaar is dat de nietsontziende stroom toeristen vermindert. De infrastructuur wordt door al deze projecten ook nog eens overbelast. Het gaat hierbij om pure luxe projecten die, naar het zich aan de nummerborden die op het Zilveren Schor te zien zijn, hoofdzakelijk voor Duitse en Belgische toeristen bedoeld zijn.”

Loeff roept de provincie op om een einde te maken aan het op ‘ongeremde wijze bouwen op de oevers van het Veerse meer’. Volgens hem moet er een voorbeeld genomen worden aan de gemeente Veere waar juist een heel terughoudend beleid is om de oever te bebouwen.

Hij vraagt aan de gemeenteraad en de provincie om goed te kijken of die projecten wel mogen doorgaan in verband met de uitstoot van stikstof. ,,Hier moet scherp naar gekeken worden.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement