Volledig scherm
Park Molenwater. © Lex de Meester

Stadspark kampt met tegenslagen

MIDDELBURG - De Vereniging Stadspark Molenwater kampt met tegenslag en geldgebrek. Toch verwacht de organisatie dat het voor de zomer van 2017 een ontwerp kan indienen voor een vernieuwd Middelburgs stadspark.

De vereniging zou voor de zomer alle inwoners van de gemeente laten meebeslissen over hoe het stadspark aan het Molenwater er moet gaan uitzien. Dat is niet gelukt, schrijven de bestuursleden van de vereniging in een brief aan de gemeenteraad.

Dat heeft een aantal oorzaken. Om te beginnen lukte het niet op tijd een goede website te bouwen. Zo'n site is volgens hen essentieel om de inwoners goed voor te lichten. Daarnaast hebben meerdere bestuursleden te maken met ziekte en overlijden in de eigen familiekring. Ook is een lid tijdelijk gestopt met zijn werkzaamheden. Tot slot merken ze dat ze veel te weinig geld hebben om ervoor te zorgen dat alle inwoners van Middelburg op een en dezelfde dag een stemformulier in de bus krijgen. Volgens de vereniging lukt dat niet met vrijwilligers. Er is 24 mille nodig om een bedrijf in te huren dat de post kan bezorgen. De vereniging heeft enkele organisaties gevraagd of zij geld willen doneren.