Volledig scherm
Veel Arnemuidse kinderen bezochten in april 2017 al de gemeenteraad om te pleiten voor het openhouden van het Julianabad. © Emile Calon

Spetterende actie voor behoud zwembad Arnemuiden

ARNEMUIDEN - De spandoeken zijn klaar en de handtekeningenkaarten zijn verspreid. Arnemuiden bereid zich voor op een grote actie voor het behoud van het zwembad. Woensdag om 15.30 uur verzamelen jong en oud zich op het Havenplein.

Een ‘spetterende actie voor het Julianabad’ moet het worden. Na het inzamelen van handtekeningen op het Havenplein trekken de dorpsbewoners in optocht naar het zwembad om de handtekeningen aan burgemeester Harald Bergmann te geven. Daarmee roepen zij de gemeente op om ervoor te zorgen dat het bad in 2020 open kan.

De afgelopen twee jaar heeft een stichting hard gewerkt aan een reddingsplan en daarover met de gemeente ook afspraken gemaakt. Toch is er nog geen sluitende overeenkomst, waardoor het Julianabad twee zomers dicht was.

,,Arnemuiden spettert, niet alleen van boosheid, maar juist ook van creativiteit en doorzettingsvermogen”, stelt Mirjam van Belzen namens de stichting. ,,Wij zullen woensdag op een spetterende manier benadrukken dat zwemmen gezond is en door de gemeente gesteund zou moeten worden. We roepen iedereen op om naar het Havenplein te komen.”