Speedboot botst op rubberboot bij Zoutelande: meisje (15) overleden

VIDEO | UPDATE 19.25 uurZOUTELANDE - Een 15-jarig meisje uit het Limburgse Neer is vanmiddag omgekomen bij een ongeluk tussen een speedboot en rubberboot bij Zoutelande. Het meisje zat in de rubberboot toen die om 15.19 uur werd geraakt door de speedboot. De bestuurder van de speedboot is aangehouden.

Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de Langstraat, vlak voor een strandpost. Op dat moment was het laagwater. Het meisje werd direct naar de strandpost gebracht. Ondanks de inzet van hulpverleners overleed ze aan haar verwondingen.  

In de opblaasrubberboot zaten volgens de politie vlak voor het ongeluk meerdere personen. Hoe het met de andere inzittenden gaat is niet bekend. De familie van het slachtoffer is ter plaatse opgevangen. Veel mensen zagen het ongeluk gebeuren. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld.  

Geschokt

Strandgangers reageerden geschokt op het dodelijke ongeluk. “Oh, wat erg", zegt een Eindhovense vrouw. Ze zag de aanvaring niet gebeuren, maar door de hoeveelheid hulpverleners wist ze direct dat het om een zwaar ongeluk ging. Ze wist niet dat er een slachtoffer was gevallen. Ze schrikt ervan en slaat een hand voor de mond. Samen met haar man zag ze hoe de politie de twee boten afvoerde. ,,We zagen wel een hele hoop gedoe, veel ambulances, een heli", vertelt hij. Dat er een aanvaring was geweest werd hem aanvankelijk niet duidelijk. ,,Uiteindelijk wel. We zagen dat allebei de boten werden meegenomen door de politie. De speedboot op een trailer en het opblaasbootje in de politieauto.”

De rubberboot werd in een politieauto meegenomen. De speedboot is uit het water gehaald door de KNRM. De politie heeft de speedboot op een trailer meegenomen voor onderzoek (zie foto onder). De strandwacht, ambulancedienst en politie schoten te hulp bij het ongeluk. De traumahelikopter uit Rotterdam landde rond 16.00 uur op het strand.  

Ook in Zoutelande bleef het gebeuren niet onopgemerkt. ,,Ik dacht eerst dat het een oefening was”, zegt  een horeca-ondernemer aan de Langstraat. ,,Ik zag twee ambulances door de drukke straat. Ze oefenen misschien op de drukte, dacht ik. Maar ze reden helemaal om, naar het strand. Een half uur later volgde een tweede ambulance en een helikopter. Toen kreeg ik wel door dat er meer aan de hand was.” Via via heeft hij wel begrepen wat er ongeveer gebeurd is. ,,Echt verschrikkelijk.”

De gemeente Veere adviseert mensen die het ongeluk zagen gebeuren, naar Slachtofferhulp te bellen via telefoonnummer 0900-0101.

De politie meldde eerder abusievelijk dat de inzittende 20-jaar was. Later werd dat gecorrigeerd. 

Volledig scherm
© HV Zeeland
Volledig scherm
© HV Zeeland
Volledig scherm
Ambulance en politie op het strand. © Dennis Venema
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Legaliseren kamerverhuur kan leiden tot veel rechtszaken
    PREMIUM
    opinie

    Legalise­ren kamerver­huur kan leiden tot veel rechtsza­ken

    DOMBURG - De verhuur van kamers aan toeristen is in de gemeente Veere een oud gebruik. Een eeuw geleden verhuurden inwoners al kamers aan mensen die kwamen genieten van duin, strand en zee. Jarenlang was het een mooie manier om iets bij te verdienen. Tegenwoordig is het echter big business. Om de kamerverhuur beheersbaar te houden, heeft de gemeente een plan gemaakt. Maar dat plan lijkt alleen maar ongelijkheid tussen verhuurders in de hand te werken.