Volledig scherm
Logo Vlissingen 75 jaar Slag om de Schelde © Gemeente Vlissingen

Speciale editie tijdschrift Den Spiegel bij alle Vlissingers in de brievenbus

VLISSINGEN - Over anderhalve week krijgt elke inwoner van Vlissingen een speciale uitgave van het tijdschrift Den Spiegel in de brievenbus. Het historietijdschrift van de Vereniging Vrienden van het gemeentearchief Vlissingen en het muZEEum is gewijd aan 75 jaar Slag om de Schelde.

Het is een bijzonder nummer, met veel aandacht voor het min of meer gewone leven in de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zo is de directeur van de Vlissingse bibliotheek aan het werk te zien, de later wel heel bekende Annie M.G. Schmidt. Andere onderwerpen zijn de dierenopvang tijdens WOII, hoe functioneerden de ziekenhuizen, werd er gewerkt voor de bezetter of juist niet. Er is ook aandacht voor de Atlantikwall en de inundatie, de strategische overstroming van Walcheren die de geallieerden veroorzaakten.

Den Spiegel wordt gemaakt door Aafke Verdonk, Adri Meerman, gemeentearchivaris Ad Tramper en  voorzitter van de vriendenvereniging Peter van Druenen. De bijzondere editie heeft een oplage van 18.000 stuks. Den Spiegel heeft 600 abonnees.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement