Volledig scherm
Fietsers op de Trekdijk bij Nieuw- en Sint Joosland. © Ruben Oreel

SP wil met omwonenden in gesprek over invulling Trekdijk

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Leden van de Middelburgse SP-fractie gaan zaterdag 3 maart met omwonenden uit Nieuw- en Sint Joosland, Welsinge en de wijk Mortiere in gesprek over de meest gewenste invulling van de Trekdijk langs de A58. Belangstellenden worden uitgenodigd in Durps'uus op d'n oek. Na een bak koffie willen de socialistische stadsbestuurder aan het begin van de Trekdijk poolshoogte nemen.

De SP is van het begin af aan tegen een bedrijventerrein aan de Trekdijk geweest. B en W en bijna alle leden van coalitiepartijen willen bedrijven vestigen op de dichtbij de snelweg gelegen zichtlocatie om een miljoenenverlies te voorkomen. De SP trok samen met andere oppositiepartijen, de dorpsvereniging en de Werkgroep Trekdijk op om B en W af te brengen van plannen voor een industrieterrein om overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te voorkomen.

Dat is nog niet gelukt, maar de SP geeft de strijd nog niet op. Ideeën van belangengroeperingen, waaronder ondergrondse opslag van energie en restwarmte, zijn niet geheel uit beeld. Maar de fractie wil ook graag met inwoners van Nieuw- en Sint Joosland, Welsinge en de wijk Mortiere in gesprek. ,,Want we zijn dringend op zoek naar goede alternatieven waarvoor een breed draagvlak is", verklaart raadslid Inge Tupanwel.

De SP hoopt zaterdag vanaf 10.00 uur veel mensen te verwelkomen in het Durps'uus. Na een korte inleiding lopen geïnteresseerden en partijleden naar de Trekdijk. Mocht het weer tegenzitten dan wordt de discussie in Durps'uus op d'n oek  gehouden aan de hand van foto's en plattegronden. Aan het begin en het eind van de discussie is er koffie. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement