Volledig scherm
Pim Kraan © Ruben Oreel

SP Vlissingen schuift ook na bemiddeling niet aan bij Kraan

flitsKraanconflictVLISSINGEN - Een gesprek tussen de Vlissingse fractievoorzitters Sjaak Rijkse (SP) en Pim Kraan (POV) met burgemeester Bas van den Tillaar als bemiddelaar leidde dinsdagavond nog niet tot resultaat.

Rijkse kondigde eind vorig jaar tijdens het presidium aan dat de SP-fractie, die vier leden telt, adviesraden onder leiding van voorzitter Pim Kraan niet langer zal bijwonen. Bij toerbeurt met drie andere raadsleden fungeert Kraan bij adviesraadsvergaderingen als voorzitter.

Bejegening

De SP'ers hebben geen kritiek op het functioneren van Kraan als voorzitter. Maar ze vinden dat hij als raadslid in de bejegening van collegeleden en collega-raadsleden vaak op de grens van het betamelijke balanceert, en er soms overheen gaat. ,,De voorzitter van een adviesraad heeft nog meer een voorbeeldfunctie als een gewoon raadslid. En dan moet je geen mensen beschadigen."

Vervolg

Kraan is zich van geen kwaad bewust. ,,Ik ben van onbesproken gedrag beaamt een ieder en ik kan dus ook normaal voorzitter van een adviesraad zijn." Zowel Kraan als Rijkse, de burgemeester wil als 'bemiddelaar' geen uitspraken over het gesprek doen, meldt dat er een vervolggesprek komt. Het tijdstip voor dat gesprek is nog niet afgesproken. Beide raadsleden durven niet te voorspellen of ze tot een vergelijk komen. Kraan ziet geen reden om excuses aan te bieden en Rijkse blijft benadrukken dat de POV'er mensen moedwillig 'heeft beschadigd'.