Volledig scherm
Petroesjka Sterk, fractievoorzitter van de SP in Middelburg. © Gemeente Middelburg

SP roept politici Middelburg op twee weken in armoede te leven

MIDDELBURG - Politici in Middelburg praten vaak over armoede, maar het zou goed zijn als ze ook ervaren hoe armoede voelt. Daarom doet de SP een oproep aan raadsleden, burgemeester en wethouders: ,,Probeer eens twee weken rond te komen van vijftig euro leefgeld per week.”

Die twee weken zijn te overzien, vond fractievoorzitter Petroesjka Sterk. ,,Voor acht procent van de inwoners van Middelburg is dit de wekelijkse praktijk.”

Sterk nodigde haar collega’s donderdagavond uit om mee te doen aan het initiatief van de SP. ,,Op 17 oktober is het Wereld Armoede Dag. Zijn er raadsleden die met de Kledingbank en de Voedselbank in gesprek willen gaan én zelf twee weken willen rondkomen van vijftig euro per week? Je kunt pas goed beseffen wat de impact van armoede is als je dat zelf ervaart.”

Het doel van de actie is om de eigen ervaringen in die twee weken op te schrijven, alle ervaringen van de deelnemende politici te bundelen en te delen, zei Sterk. ,,Als SP vragen wij vaak aandacht voor armoede. Mogelijk kunnen de ervaringen in die twee weken helpen bij ons armoedebeleid.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement