Volledig scherm
Woongoed Middelburg pakt in Middelburg-Zuid enkele honderden woningen aan en neemt onder meer maatregelen tegen vocht en schimmel. © Lex de Meester

SP onderzoekt klachten over vocht in huurhuizen Middelburg-Zuid

MIDDELBURG - De SP in Middelburg doet onderzoek naar de problemen met vocht en schimmel in huurwoningen in Middelburg-Zuid. De partij trekt de wijk in om met bewoners te praten over de problemen die zij ervaren.

Volgens Jeroen van Dijen heeft de SP van meerdere bewoners al dezelfde verhalen gehoord. Het gaat steeds over badkamers die regelmatig geschilderd moeten worden, ramen die niet meer open konden en laminaat dat bol ging staan door vocht.

,,Zonder goed en representatief onderzoek hebben we geen recht van spreken, dus we gaan de problemen inventariseren om het beeld compleet te krijgen'', zegt Van Dijen. De conclusies komen in een rapport dat de SP voor het einde van dit jaar wil aanbieden aan woningcorporatie Woongoed Middelburg.

Volgens Petrie Pijnenborg van Woongoed klopt het dat er problemen zijn met vocht en schimmel. Maar Woongoed is mede daarom bezig met een groot onderhoudsproject in Middelburg-Zuid. Een aantal straten is al aangepakt en in totaal worden vier- tot vijfhonderd woningen opgeknapt, zegt zij. ,,Dan gaat het onder meer om dubbel glas en mechanische ventilatie.''

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement