Volledig scherm

SP Middelburg wil debat over stilhouden problemen Veiligheidsregio

MIDDELBURG - De Middelburgse SP-fractie wil op korte termijn een debat in de gemeenteraad over het stilhouden door de burgemeesters van de problemen bij de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ). Fractievoorzitter Jeroen van Dijen heeft zijn collega's gevraagd hem daarin te steunen en wacht nu op hun antwoorden.

Het liefst wil hij een aparte raadsvergadering. Als daar onvoldoende steun voor is, wil hij een debat tijdens een gewone vergadering.

Gissen

Van Dijen kreeg deze week antwoord op een zeventigtal vragen over vooral dat stilhouden. Hij is echter ontevreden omdat het bestuur van de VRZ zich verschuilt, aldus het raadslid, achter procedureregels. Hij vindt dat de burgemeesters veel eerder tegenover de gemeenteraden en de wethouders opening van zaken hadden moeten geven. "Want voor ons is het nu gissen of het geld dat wij aan de VRZ geven, goed is besteed."

Urgentie

Deze week hoorde hij ook dat een van de rapporten over de VRZ mogelijk over enkele weken openbaar wordt. Maar bureau Twynstra Gudde doet nu ook een onderzoek. De SP'er is bang dat het nog maanden duurt voor dat rapport besproken kan worden. "De politieke urgentie verdwijnt op deze manier naar de achtergrond."