Volledig scherm
Leerlingen van de Tweemaster/Kameleon krijgen in het nieuwe schooljaar tijdelijk onderdak in een nog op te richten noodgebouw aan de Roerstraat. © Ruben Oreel

Souburgse wijk Schoonenburg moet speeltuin overhouden aan tijdelijke school

OOST-SOUBURG - Als de tijdelijke school aan de Souburgse Roerstraat weer verdwijnt, moet de wijk Schoonenburg er een leuke speeltuin aan overhouden.

Die wens legt de gemeenteraadsfractie van de Partij Souburg-Ritthem (PSR) neer bij B en W van Vlissingen. Op de plek van de voormalige school Schoonenburg moet de komende maanden een tijdelijke voorziening voor leerlingen van de Tweemaster/Kameleon verrijzen. Na de grote vakantie moeten leerlingen daar waarschijnlijk anderhalf tot twee jaar terecht kunnen vóór ze in een nieuw gebouw aan J. de Priesterlaan kunnen. 

De PSR  is blij met de tijdelijke locatie aan de Roerstraat, omdat het huidige ‘drassige speelveldje en het verouderde speeltuintje’ dan mooi kunnen worden vervangen door een toegankelijk terrein met nieuwe speel- en klimtoestellen, die ook na het opbreken van de tijdelijk school hun nut bewijzen in ‘de kinderrijke buurt’. Raadslid Joanna Weijermans (PSR) stelt voor dat B en W tijdens een informatieavond voor bewoners de ideeën, wensen en opmerkingen van bewoners van Schoonenburg inventariseren. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement