Volledig scherm
© ANP

Souburger (15) verdacht van heling scooter

VLISSINGEN - Een 15-jarige jongen uit Oost-Souburg is in de nacht van zondag op maandag aangehouden op verdenking van heling van een scooter. Agenten pakten de jongen op in Vlissingen nadat er een melding was binnengekomen over een inbraak.

Een oplettende burger tipte de politie omstreeks 1.30 uur over een mogelijke woninginbraak aan de Paauwenburgweg door zes jongens. Een aantal daarvan was op een scooter weggereden. Agenten gingen op onderzoek uit, maar troffen geen personen aan. Ook was er geen braakschade aan de woning te zien.

Vlak daarna reden twee jongens op een witte scooter de Visserstraat in. De bestuurder keerde snel om richting de Paauwenburgweg toen hij één van de agenten zag. Die rende vervolgens achter de scooter aan en pakte de bijrijder vast. De bestuurder stapte alsnog af en rende weg richting de Hogendorpweg. Andere agenten zetten de achtervolging in, maar konden de jongen niet meer traceren.

Omdat de scooter gestolen bleek te zijn, werd de 15-jarige bijrijder uit Oost-Souburg aangehouden. Onderzocht wordt of hij ook bij het groepje jongeren bij de woning hoorde.

In een nabijgelegen park hoorden de agenten vervolgens jongensstemmen. Ze zetten de omgeving af en gingen met een politiehond op zoek. Behalve een tweede scooter werd niemand aangetroffen.

Het onderzoek loopt nog. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. De scooters zijn in beslag genomen.