Volledig scherm
© René Hoonhorst

Solexen scheuren en sukkelen door Biggekerke

videoBIGGEKERKE - Knetterrend sukkelen of scheuren meer dan negentig brommertje zaterdag door Biggekerke. De negentiende Solexrace Biggekerke is weer minstens zo'n groot succes als andere jaren. 

Vader Jan en zoon Rieks-Jan Pauw zijn uitgedost als met zakjes zangzaad volgehangen vreemde vogels. Ze doen net of ze het zangzaad zelf produceerden, want op hun rug is te lezen dat ze 'zaaddonor' zijn. Naar het voorbeeld van de directeur die cliënten van een inseminatiekliniek 'hielp' met eigen zaad. Pa en zoon Pauw, geïmporteerde inwoners van Biggekerke, rijden puur voor de lol mee. Snelheid interesseert hen niet.

Dat geldt voor het leeuwendeel van de overige deelnemers ook: 85 solexrijders zitten zonder helm in een bijzonder pak op hun brommer, 8 draagt wel een helm, omdat ze zo hard mogelijk over de baan willen scheuren. De pronkers en de snelheidsmonsters rijden aparte manches. Het talrijk langs de kant staande publiek kiest de winnaars van de ludiek gekleden. De Pauwtjes blijven buiten de prijzen. 

Volledig scherm
De 'zaaddonoren' (pa en zoon Pauw) in actie op solexrace Biggekerke 2017 © René Hoonhorst

Biggekerke Beestenboel, Triton en zijn Zeemeermin, de Bloedluiskip, de Zeeuwse Romeinen en The Addams Family vormen, in die volgorde, de top 5. Vooral de groepen deden het deze keer dus goed. Bij de snelheidsmonster bleef Jan-Willem Over 't Veld uit Aagtekerke de Brabanders Jos van Heerebeek uit Middelbeers en Jeroen Koole uit Tilburg voor. Na de uitreiking van de prijzen kon het feest zaterdagavond van start gaan. Het Solexcomitié gaat er vanuit dat de twintigste verjaardag van de race volgend jaar weer net zo'n groot succes wordt.

Volledig scherm
De Romeinse strijdwagen uit Meliskerke. © René Hoonhorst

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement