Veel huizen aan de Hogeweg en de Schuitvaartgracht - de buitenste ring van het Ravesteijnplein - aan de kant van de Combinatie gingen de afgelopen week tegen de vlakte.
Volledig scherm
Veel huizen aan de Hogeweg en de Schuitvaartgracht - de buitenste ring van het Ravesteijnplein - aan de kant van de Combinatie gingen de afgelopen week tegen de vlakte. © Dirk Jan Gjeltema

Sloop Ravesteijnplein zichtbaar voor iedereen

VLISSINGEN - De sloop van huizen rondom het Vlissingse Ravesteijnplein gaat opeens hard. Een groot aantal huizen aan de kant van Schuitvaartgracht en Hogeweg ging de afgelopen dagen tegen de vlakte.

De huizen aan het Ravesteijnplein zelf waren op een paar na begin deze maand al weg. Maar dat was voor passanten op de doorgaande wegen niet te zien. Nu er grote gaten in de buitenste ring vallen, is vanaf de kant van de Schuitvaartgracht goed te zien dat het woonpleintje helemaal tegen de grond gaat.  Een kwart van de buitenste ring is intussen afgebroken.

De komende twee weken gaan de laatste huizen aan de Hogeweg en de helft van het deel aan de Nieuw Bonedijkelaan nog tegen de vlakte. De andere helft van de buitenste ring blijft overigens nog maanden staan, bevestigt uitvoerder Thorsten Dietrich. ,,Over dik twee weken is bijna de helft van de huizen gesloopt. Dan beginnen we aan het opruimen van de funderingen op dat deel van het terrein. Hoe lang dat duurt is niet helemaal te voorspellen, omdat we niet weten wat we tegenkomen. Bovendien graven we er niet alleen puin uit, maar zorgen we ook dat het terrein aan de randen niet kan afkalven.”

Het duurt nog wel tot het najaar voor alle 183 huizen van het voormalige Ravesteijnplein zijn gesloopt. Dietrich: ,,Een paar woningen op het middenterrein en aan de Arbeidstraat moeten blijven staan tot augustus, totdat vleermuizen of vogels zijn vertrokken. We liggen keurig op schema, ik ga er vanuit dat we dit najaar in september of oktober klaar zijn.” 

Woonservice l’Escaut - die 108 nieuwe woningen, waarvan de helft appartementen bouwt - verwacht na de zomer met de bouw van de eerste nieuwe huizen te beginnen.  

  1. T-shirts moeten toerist straks warm welkom geven: ’Zeeland mist jou!’
    PREMIUM

    T-shirts moeten toerist straks warm welkom geven: ’Zeeland mist jou!’

    VLISSINGEN - Je kunt als ondernemer bij de pakken neer gaan zitten door de coronacrisis, maar daar wil Roxane van den Berg niet aan. De eigenaresse van modezaken Manhattan Domburg en Manhattan Vlissingen komt daarom met een naar eigen zeggen ‘warm, eenvoudig, maar toch alles verbindend ‘feel-goodidee’: T-shirts met uitnodigende Nederlandse, Duitse en Engelse teksten. ,,Om toeristen straks het beste welkom-teruggevoel ooit te geven.”