Plein 1940 in Middelburg moet de komende maanden ruimte gaan bieden voor terrassen van horecazaken rond het plein. Fietsen kunnen er dan niet staan en daarvoor wordt ruimte gezocht in de Zusterstraat die op het plein uitkomt.
Volledig scherm
PREMIUM
Plein 1940 in Middelburg moet de komende maanden ruimte gaan bieden voor terrassen van horecazaken rond het plein. Fietsen kunnen er dan niet staan en daarvoor wordt ruimte gezocht in de Zusterstraat die op het plein uitkomt. © Archief PZC

Slimme samenwerking Middelburgse horeca biedt volop kansen bij heropening van de terrassen

MIDDELBURG - Cafés op de Vlasmarkt overleggen met bewoners over het opbouwen van terrassen, ook voor woonhuizen in de smalle straat. Restaurants rond Plein 1940 willen het plein omtoveren tot één groot terras en zelfs samen delen. De Middelburgse horeca slaat de handen ineen om vanaf 1 juni op een creatieve manier toch weer gasten te kunnen ontvangen.

 1. Kopers tweede woning Biggekerke voelen zich bekocht
  PREMIUM

  Kopers tweede woning Biggekerke voelen zich bekocht

  BIGGEKERKE - De eigenaren van een aantal woningen in Biggekerke voelen zich erg benadeeld als ze vanaf volgend jaar hun bezit niet meer mogen verkopen als tweede woning. Dat gaat zeker op voor een Duits echtpaar dat op 4 september een woning in het centrum kocht. ,,Zonder dat ze signalen kregen van de kant van de gemeente dat het beleid zou veranderen”, aldus hun raadsman Rini Moeliker. Hij geeft aan dat het echtpaar de woning beslist niet zou hebben gekocht als ze toen hadden geweten dat de gemeente volop aan het werk was met nieuwe richtlijnen.
 1. Wie heeft uil Fibi gezien?
  Play

  Wie heeft uil Fibi gezien?

 2. Middelburg heeft nu de kleinste bioscoopzaal van Nederland
  Play

  Middelburg heeft nu de kleinste bioscoop­zaal van Nederland