Plein 1940 in Middelburg moet de komende maanden ruimte gaan bieden voor terrassen van horecazaken rond het plein. Fietsen kunnen er dan niet staan en daarvoor wordt ruimte gezocht in de Zusterstraat die op het plein uitkomt.
Volledig scherm
PREMIUM
Plein 1940 in Middelburg moet de komende maanden ruimte gaan bieden voor terrassen van horecazaken rond het plein. Fietsen kunnen er dan niet staan en daarvoor wordt ruimte gezocht in de Zusterstraat die op het plein uitkomt. © Archief PZC

Slimme samenwerking Middelburgse horeca biedt volop kansen bij heropening van de terrassen

MIDDELBURG - Cafés op de Vlasmarkt overleggen met bewoners over het opbouwen van terrassen, ook voor woonhuizen in de smalle straat. Restaurants rond Plein 1940 willen het plein omtoveren tot één groot terras en zelfs samen delen. De Middelburgse horeca slaat de handen ineen om vanaf 1 juni op een creatieve manier toch weer gasten te kunnen ontvangen.

Horeca-ondernemers moesten voor woensdag hun plannen indienen en dat heeft zestig ideeën opgeleverd, zegt Martin van der Louw van Koninklijke Horeca Nederland. ,,We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, maar we zitten niet bij de pakken neer. Deze situatie biedt ook kansen en er wordt veel samengewerkt. Zo willen Bar American en Luuks Brood en Patisserie samen een terras delen op Plein 1940: Luuk overdag en Bar American 's avonds.”

Quote

We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, maar we zitten niet bij de pakken neer. Deze situatie biedt ook kansen en er wordt veel samenge­werkt.

Martin van der Louw, Koninklijke Horeca Nederland