Volledig scherm
Sint Laurens. © Ruben Oreel

Sint Laurens zet Buurthulp op om vraag en aanbod kleine klusjes te bundelen

SINT LAURENS - Inwoners van Sint Laurens die hulp nodig hebben bij kleine klussen en problemen, kunnen vanaf donderdag 13 oktober via Buurthulp een beroep doen op dorpsgenoten.

Buurthulp is een meldpunt waar inwoners terecht kunnen met hun vragen. Zo kunnen de vraag naar en het aanbod van hulp beter op elkaar worden afgestemd. Buurthulp is te bereiken via e-mail, maar ook telefonisch, omdat er ook ouderen zijn die niet beschikken over internet.

Uit een enquête die vorig jaar is gehouden door de Dorpsvereniging Sint Laurens, bleek dat 140 huishoudens bereid zijn iets voor een ander te doen. Het gaat volgens de dorpsvereniging om dingen die buren gemakkelijk voor elkaar kunnen doen, zoals de hond uitlaten, opvang bij ziekte, klusjes, gezelschapsbezoek.

Op donderdag 13 oktober wordt Buurthulp officieel gelanceerd. Bewoners krijgen dan uitleg over de werkwijze van het steunpunt. De presentatie is in wijkcentrum Van Cittershof en begint om 19.30 uur. Buurthulp Sint Laurens is vanaf die dag bereikbaar via 06-30794087 en buurthulpstlaurens@gmail.com

  1. Donderdag proces tegen Middelburgse 'Syriëganger'

    Donderdag proces tegen Middelburgse 'Syriëganger'

    MIDDELBURG – Er is geen enkel concreet bewijs dat de Middelburger R.Z. een Syriëganger is, aldus advocaat Bart Nooitgedagt. Toch staat de 22-jarige Middelburger morgen, donderdag, voor de rechtbank omdat het Openbaar Ministerie (OM) hem daarvan verdenkt. De oud-leerling van het CSW zou in 2012 of 2013 een trainingskamp hebben bezocht van Islamitische Staat (IS) of Jabhat al-Nusra, een organisatie die gelieerd is aan Al Qaida. Oktober vorig jaar probeerde hij, aldus het OM, opnieuw naar Syrië af te reizen. Tijdens die poging werd hij in de trein in Duitsland aangehouden.