Volledig scherm
PREMIUM
Bouwgrond naast korfbalveld Sint Laurens. © Ruben Oreel

Sint Laurens krijgt er in zes jaar tijd alsnog 120 huizen bij

SINT LAURENS - Twaalf jaar is erover gesteggeld maar nu gaat het er dan toch van komen: Sint Laurens krijgt er 120 huizen bij. Over zes jaar is het dorp ongeveer een derde groter.

Angstvisioenen waren er genoeg. Slaapstad. Huizenzee. Grootschalige uitbreiding lag lang gevoelig bij de inwoners van Sint Laurens. De gemeente Middelburg wil blijven groeien, maar de dorpsbewoners houden van hun rust en ruimte. Al in 2007 protesteerden ze tegen al te ambitieuze bouwplannen.

Een mager succes boekten ze in 2008: de groei zou doorgaan. Minder snel dan de gemeente wilde, maar nog altijd sneller dan de bewoners verstandig vonden. Geruzie tussen de Walcherse gemeenten zorgde voor uitstel. Zolang er geen nieuwe afspraken kwamen over woningbouw in Middelburg, Veere en Vlissingen, mocht ook in Sint Laurens niks gebouwd worden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Claverveld 2 wordt extra snel ontwikkeld wegens grote belangstelling van kopers
    PREMIUM

    Claverveld 2 wordt extra snel ontwikkeld wegens grote belangstel­ling van kopers

    VLISSINGEN - De belangstelling voor wonen in de nieuwe Vlissingse wijk Claverveld is zo groot dat het dagelijks bestuur versneld start met de uitwerking van het tweede en laatste deel. Potentiële kopers krijgen daarbij een heel belangrijke rol. Mede aan de hand van hun wensen bepaalt het college wat voor soort woningen daar komen, aldus wethouder John de Jonge. Hij hoopt dat voorjaar 2022 de eerste bewoners daar daadwerkelijk kunnen wonen.