Volledig scherm
Dorpsleden protesteerden met een bord. © Maurits Sep

Sint Laurens blijft nog even in spanning over behoud gymzaal

MIDDELBURG - Hij blijft niet definitief open, maar gaat voorlopig ook niet dicht. Sint Laurens blijft dus nog een tijdje in spanning over de toekomst van hun gymzaal.

De raadsvergadering gaf dinsdagavond niet de gewenste duidelijkheid aan de inwoners. Een actie vanuit het dorp op de tribune, inclusief protestbord, en een motie van LPM en PvdA ten spijt.

Het dorp wil de gymzaal niet kwijt. Twee gymgroepen sporten er en de leerlingen van basisschool De Palmenhof krijgen er gymles. Voor de leefbaarheid van het dorp is de zaal ook van groot belang, vindt de dorpsvereniging.

Dat pleidooi is goed gehoord door de PvdA en de LPM. Die partijen dienden gisteravond een motie in om de gymzaal open te houden. SP en GL steunden dat, maar gevieren hadden ze te weinig kracht om hun motie binnen te halen. VVD, SGP, CU, CDA en D66 vonden de motie te voorbarig - precies zoals wethouder Chris Dekker had gezegd.

Dekker benadrukte dat hij nog bezig is met een onderzoek naar het gebruik van álle gemeentelijke accommodaties. Om die reden wilde een meerderheid van de raad dat onderzoek afwachten. Volgens Dekker is het onderzoek klaar voor de zomer van 2017. De gymzaal blijft intussen gewoon open.

Volledig scherm
De gymzaal in Sint Laurens. © Google Streetview