Sigourney Rose wint de juryprijs in de finale van Podium-Z.
Volledig scherm
Sigourney Rose wint de juryprijs in de finale van Podium-Z. © Joke Damen

Singer-songwriter Sigourney Rose wint juryprijs Podium-Z

DOMBURG - Vijf muzikale acts streden vrijdagavond tegen elkaar in de finale van Podium-Z. In het Schuttershof Domburg kwamen allerlei genres voorbij: alternatieve rock, aanstekelijke covers, rustige gitaarmuziek en moderne grunge. Maar de juryprijs ging naar de Terneuzense singer-songwriter Sigourney Rose. Zij mag twee dagen met producer Marc Blom in de studio staan en stroomt door naar de Zeeuwse Belofte.

 1. Middelburgs echtpaar verdacht van witwassen

  Middel­burgs echtpaar verdacht van witwassen

  MIDDELBURG – De Mercedes CL 350 van een Middelburgs echtpaar is gekocht met crimineel geld. Dat is witwassen en daarom zouden zowel de man, de 70-jarige D. B. en zijn 58-jarige echtgenote F. B. elk een taakstraf van 200 uur moeten krijgen en de Mercedes verbeurd verklaard moeten worden. Dat vindt althans het Openbaar Ministerie. De zaak tegen het echtpaar diende woensdag in Middelburg. Het echtpaar was niet op de zitting verschenen, zodat hun zaak bij verstek werd behandeld.
 2. Nieuwe regels voor kamerverhuur in Veere krijgt niet van iedereen applaus: ‘Toeristische verhuurders zijn nog niet veilig’
  PREMIUM

  Nieuwe regels voor kamerver­huur in Veere krijgt niet van iedereen applaus: ‘Toeristi­sche verhuur­ders zijn nog niet veilig’

  DOMBURG - Nieuwe regelgeving voor kamerverhuur in Veere kan het einde betekenen voor enkele lokale bedrijven. Dat vreest VVD-raadslid Marja Osté ,,Iedereen die nu verhuurt, krijgt de kans via het bestemmingsplan goedkeuring te krijgen voor zijn activiteiten. Dat houdt wel een risico in dat sommigen die toestemming niet krijgen en op die manier de nek worden omgedraaid.”
 1. Volop sneeuwpret in Zeeland
  Play

  Volop sneeuwpret in Zeeland

 2. 'Zeeuwse Zuster' Cathelijne schrijft over haar werk
  Play

  'Zeeuwse Zuster' Cathelijne schrijft over haar werk