Een van de problemen die de Veerse politiek moet aanpakken is het afkalvende strand bij Westkapelle.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de problemen die de Veerse politiek moet aanpakken is het afkalvende strand bij Westkapelle. © Timo van de Kasteele

Sinds ‘het verraad’ was de sfeer in politiek Veere al twee jaar gespannen

ACHTERGRONDVEERE - Een unicum. Nog geen twee jaar na de verkiezingen valt in het ooit zo rustige Veere het college, omdat de DTV-fractie de stekker eruit trekt. Zelfs de eigen wethouder, Marcel Steketee, werd door het nieuws verrast. Hoe heeft het zover kunnen komen?

Twee jaar geleden leek het of het college van SGP/CU, PvdA/GL en CDA na de stembusgang gewoon door kon gaan. Die drie fracties maakten er al vele jaren de dienst uit en deden dat zonder noemenswaardige problemen. In naam vormden de andere fracties de oppositie, maar in de praktijk waren ze het heel vaak eens met wat er door het college werd voorgesteld. Mede ook omdat het goed naar hen luisterde. Dat was ook een sfeer waarin DTV-fractievoorzitter Adri Roelse floreerde, het naar zijn zin had, met plezier de raadsvergaderingen bijwoonde.

  1. Veiligheidsregio houdt hotspots in de gaten, marechaussee controleert langs de grens tijdens Pasen
    UPDATE 20:15

    Veilig­heids­re­gio houdt hotspots in de gaten, marechaus­see contro­leert langs de grens tijdens Pasen

    MIDDELBURG - Voor het komend paasweekeinde heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) samen met de gemeenten de plaatsen op een rij gezet die extra in de gaten worden gehouden in verband met de regels die de verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan. Voor twee van die ‘hotspots’, de boulevards in Vlissingen en de parkings in Perkpolder, gelden nu al maatregelen.