Volledig scherm
© ThinkStock

SGP wil 'kleine huisjes' oprichten voor dak- en thuislozen in Vlissingen

VLISSINGEN - De Vlissingse SGP-fractie wil dak- en thuislozen onderbrengen in 'tiny houses', kleine zelfbouwwoningen voor één tot vier personen. Door dak- en thuislozen een dak boven het hoofd te geven, helpen gemeente en zorginstellingen hen én het aanzien van de stad.

Als vaak verslaafde dak- en thuislozen de beschikking hebben over een huis is te voorkomen dat ze alcohol en/of drugs gebruikend in de stad zijn ze te zien, verwacht Lilian Janse. Het SGP-raadslid denkt dat er een 'win-win-winsituatie' is te behalen. Door dak- en thuislozen onder te brengen in energiezuinige, duurzame én verplaatsbare woninkjes (aan de man gebracht met de slogan 'minder huis, meer leven') zijn ze niet langer dakloos. Bovendien hoeven ze niet meer in de stad rond te hangen en zijn ze makkelijker te vinden voor hulpverleningsinstanties. Janse vraagt B en W in overleg te treden met zorginstanties voor realisatie van de kleine huisjes.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Open atelier Lucy de Graaf in Kapel van Hoogelande

    Open atelier Lucy de Graaf in Kapel van Hoogelande

    VLISSINGEN - Kunstschilder Lucy de Graaf gaat aan het werk in de Kapel van Hoogelande, tussen Middelburg en Biggekerke. Van maandag 20 tot en met woensdag 29 augustus houdt ze daar open atelier. Ze werkt aan grote doeken, waarmee ze in de loop van de publieksdagen de hele ruimte wil bekleden. Ze geeft, zoals ze dat zelf zegt, ,,vorm aan grote menselijke emoties in basale figuren die stevig met de aarde verbonden zijn. Het kleurenpalet sluit aan bij de kleuren in de kapel.''