Volledig scherm
Door de nabijheid van coffeeshop Purple (links) is de Aagje Dekenstraat en omgeving in Vlissingen favoriet jachtterrein van straatdealers. © Google Street View

SGP Vlissingen: hang straatdealers hoge boete boven het hoofd

VLISSINGEN - Straatdealers van drugs kunnen afdruipen als de gemeenten de ‘last onder dwangsom’ invoeren. En dan liefst op heel Walcheren of zelfs in heel Zeeland. Dat bepleit de SGP in Vlissingen.

De ‘last onder dwangsom’ is een soort voorwaardelijke boete die de burgemeester oplegt als iemand betrapt wordt op straathandel in drugs. De boete wordt niet meteen geïnd, maar wel als degene nog eens wordt gepakt voor straathandel. De boete staat los van strafrechtelijke vervolging. Gemeenten in Oost-Nederland hanteren dat middel al twee jaar en volgens de politie daar zijn diverse jonge dealers uit het handelscircuit gestapt. De boetes lopen uiteen van 2500 tot 5000 euro, schrijft de SGP in vragen aan het college van Vlissingen. 

Volgens de SGP is de voorwaardelijke boete effectiever dan de tijdelijke gebiedsverboden die de burgemeester de straatdealers nu kan opleggen. De partij wil weten waar en hoeveel dealers er in de Vlissingse straten opereren en of het college de last onder dwangsom hanteert of wil invoeren. Invoering ziet de partij liefst breder dan in Vlissingen alleen om te voorkomen dat dealers uitwijken naar andere plaatsen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Fietse, ete, praote en luustere
    PREMIUM
    STREEKTAAL

    Fietse, ete, praote en luustere

    Het ei wat moeite gekost, mè dit jaer bin’k overtuugd geraekt van een twi-tal zâken, die ‘k lang anders zag. Saemen mee m’n vrouwe bin ik noe de gelukkige bezitter van een fiets mee ondersteuning. Lang docht ik, dâ zôies niks vô mien was, ik was er nie an toe zôgezeid. M’n vrouwe en de fietsenverkoper uut Disoek ebbe me over de streep haele. Joeng en oud kunne gewoon gebruuk maeke van de moderne mogelijkheden die d’r bin op fietsgebied. Je rie waerlijk mee vee plezier en je oeft d’r echt nie lui van t’oren. Ik wete, dâ iedere vergelieking mank haet, mè vroeger hienge mien ouwers nè Goes mee openbaer vervoer. Dat kan nog, mè ik gae mee d’n auto. Nie omda’k er an toe bin!