Volledig scherm
Door de nabijheid van coffeeshop Purple (links) is de Aagje Dekenstraat en omgeving in Vlissingen favoriet jachtterrein van straatdealers. © Google Street View

SGP Vlissingen: hang straatdealers hoge boete boven het hoofd

VLISSINGEN - Straatdealers van drugs kunnen afdruipen als de gemeenten de ‘last onder dwangsom’ invoeren. En dan liefst op heel Walcheren of zelfs in heel Zeeland. Dat bepleit de SGP in Vlissingen.

De ‘last onder dwangsom’ is een soort voorwaardelijke boete die de burgemeester oplegt als iemand betrapt wordt op straathandel in drugs. De boete wordt niet meteen geïnd, maar wel als degene nog eens wordt gepakt voor straathandel. De boete staat los van strafrechtelijke vervolging. Gemeenten in Oost-Nederland hanteren dat middel al twee jaar en volgens de politie daar zijn diverse jonge dealers uit het handelscircuit gestapt. De boetes lopen uiteen van 2500 tot 5000 euro, schrijft de SGP in vragen aan het college van Vlissingen. 

Volgens de SGP is de voorwaardelijke boete effectiever dan de tijdelijke gebiedsverboden die de burgemeester de straatdealers nu kan opleggen. De partij wil weten waar en hoeveel dealers er in de Vlissingse straten opereren en of het college de last onder dwangsom hanteert of wil invoeren. Invoering ziet de partij liefst breder dan in Vlissingen alleen om te voorkomen dat dealers uitwijken naar andere plaatsen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement