Volledig scherm
Concert in de Sint Jacobskerk in Vlissingen © lex de meester

SGP: Geld voor Oostkerk in Middelburg? Dan ook voor Sint Jacobskerk in Vlissingen!

VLISSINGEN - Als er provinciaal geld gaat naar het organiseren van evenementen in de Oostkerk in Middelburg, moet dat ook gelden voor het exploiteren van de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Nu lijkt het wel ‘alsof de provincie alleen geld wil besteden aan concerten in Middelburg'. Dat vindt de SGP in Vlissingen.

Raadslid Lilian Janse reageert daarmee op het besluit van de provincie om subsidie te geven aan de stichting die de Oostkerk in Middelburg overeind gaat houden. De Protestantse Gemeente wilde van die kerk af, waarna het gebouw gered werd door onder meer monumentenorganisaties, de gemeente en de provincie. Een nieuwe exploitatiestichting gaat in de Oostkerk onder meer concerten organiseren.

Die provinciale bijdrage bevreemdt Janse. Ze wijst erop dat het Muziek Podium Zeeland (MPZ) concerten houdt in de Sint Jacobskerk in Vlissingen, en dat die het juist met steeds minder provinciale subsidie moet doen. ,,Het lijkt erop dat de provincie alleen geld wil besteden aan concerten in Middelburg", constateert ze. 

Te veel

Bovendien komt het aantal Walcherse organisaties dat klassieke muziekconcerten houdt nu op vier, benadrukt de SGP. Ook de Zeeuwse Concertzaal (Middelburg) en de Stichting Exploitatie Grote Kerk Veere vissen deels in die vijver. Dat is wel erg veel, vreest de fractie. Janse verwacht dat de twee Middelburgse organisaties gaan samenwerken, en dat dit 'blok’ een te grote concurrent wordt van het MPZ. Ze wil nu van B en W weten of die net zo bezorgd zijn als haar partij en of zij aandacht en opheldering gaan vragen bij het provinciebestuur voor dit Vlissingse probleem.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeuws gezin wil zo snel mogelijk Wuhan verlaten:  ‘Weg uit deze gevaarlijke omgeving’
    PREMIUM
    video

    Zeeuws gezin wil zo snel mogelijk Wuhan verlaten: ‘Weg uit deze gevaarlij­ke omgeving’

    WUHAN - Henry, Sisi en Quintius Blok uit Oost-Souburg willen zo snel mogelijk weg uit de Chinese miljoenenstad Wuhan waar het dodelijke coronavirus voor het eerst werd aangetroffen. Het Zeeuwse gezin zit al dagenlang opgesloten in hun appartement, midden in het centrum van de spookstad. Ze hebben contact opgenomen met de Nederlandse ambassade in Peking en het ministerie van Buitenlandse Zaken. ,,Ik wil ons niet onnodig langer in een gevaarlijke omgeving laten zitten", laat Blok dinsdagmiddag weten.