In 1962 mocht dochter Hetty Stumphius het nieuwe gebouw van de bedrijfsgeneeskundige dienst, de Verbandkamer openen. Achter haar vader dokter Stumphius, links Scheldedirecteur Hupkes, rechts staatssecretaris Roolvink.
Volledig scherm
In 1962 mocht dochter Hetty Stumphius het nieuwe gebouw van de bedrijfsgeneeskundige dienst, de Verbandkamer openen. Achter haar vader dokter Stumphius, links Scheldedirecteur Hupkes, rechts staatssecretaris Roolvink. © Archief PZC

SGP: geef dokter Stumphius een straatnaam in het Scheldekwartier

VLISSINGEN - Geef dokter Jan Stumphius een straatnaam in het Scheldekwartier. Dat vraagt de SGP aan het Vlissingse college. De bedrijfsarts van de Scheldewerf die gedaan kreeg dat asbest geweerd werd uit de Nederlandse industrie verdient niet minder, stelt de partij.  

  1. ‘Het is hier hartstikke veilig’: Vught maakt zich nauwelijks druk over de zware jongens-gevangenis
    PREMIUM
    REPORTAGE

    ‘Het is hier hartstikke veilig’: Vught maakt zich nauwelijks druk over de zware jon­gens-gevangenis

    Op de plaats waar in Vlissingen een nieuwe marinierskazerne was gepland, verrijzen binnen een paar jaar een Extra Beveiligde Inrichting (EBI) en een zwaarbewaakt gebouw waar langslepende rechtszaken kunnen worden gevoerd. In Zeeland is er scepsis. Brengt die aanwezigheid van ‘s lands grootste criminelen geen gevaar en overlast voor de omgeving met zich mee? In Vught, waar al 27 jaar de enige EBI staat, spreken ze geruststellende woorden. ,,Je bent hier hartstikke veilig.”