SGP/CU vindt dat de gemeente Veere geld moet vrijmaken voor zandsuppletie zodat de stranden op niveau blijven
Volledig scherm
SGP/CU vindt dat de gemeente Veere geld moet vrijmaken voor zandsuppletie zodat de stranden op niveau blijven © PZC

SGP/CU: Stel ambities voor Veere bij wegens de crisis

DOMBURG - Stel de ambities bij vanwege de coronacrisis. Dat advies geeft de fractie van SGP/CU aan het Veerse college vooruitlopend op de komende raadsvergadering. Tijdens die bijeenkomst van aanstaande donderdag buigt de gemeenteraad zich over het plan van het college voor de komende jaren. Onderdeel daarvan is het realiseren van dorpsvoorzieningen in Aagtekerke, Oostkapelle, Serooskerke en Westkapelle als scholen, sportvoorzieningen en dorpshuizen.

 1. Plots staat Lourens oog in oog met een walvis bij Westkapelle: ‘Het was schitterend, maar ook best link’
  met video

  Plots staat Lourens oog in oog met een walvis bij Westkapel­le: ‘Het was schitte­rend, maar ook best link’

  Lourens Janisse wist niet wat hij zag tijdens een vistochtje maandagmorgen op de Noordzee voor de kust van Westkapelle. Vanuit het niets dook ineens een bultrug walvis op in het water. Janisse pakte meteen zijn telefoon om het dier vast te leggen. ,,Hij zwom naar ons toe, maar we waren ook wel wat angstig. Ons bootje is niet zo groot en we waren drie a vier kilometer uit de kust.”
 2. Inwoners Veere mogen aangeven welke nieuwe burgemeester ze willen
  PREMIUM

  Inwoners Veere mogen aangeven welke nieuwe burgemees­ter ze willen

  DOMBURG - De inwoners van de gemeente Veere kunnen meebepalen wie de opvolger wordt van burgemeester Rob van der Zwaag. Ze kunnen online een profielschets maken die belangrijk is bij het opstellen van de definitieve profielschets, aldus fractievoorzitter Peter Meijs (PvdA/GL) namens de vertouwenscommissie. Er is ook een speciaal telefoonnummer voor mensen die niet zo vaardig zijn met smartphone, pc of tablet. Dat nummer is tijdens kantooruren te bellen.