Volledig scherm
PREMIUM
Scène uit Sexual Healing © Sanne Peper

Sexual Healing in Middelburg: ‘Wie houdt niet van ramptoerisme?’

TONEEL. Een emigratie naar Frankrijk en een charismatische jongeman die iedereen inpakt. Dat zijn de ingrediënten van Sexual Healing. Het eerste toneelstuk van het  jonge schrijversduo Jan Hulst en Kasper Tarenskeen voor een grote zaal. 

Het Nationale Theater speelt woensdagavond het toneelstuk Sexual Healing in de Stadsschouwburg Middelburg. Met onder meer de spelers Hein van der Heijden, Ariane Schluter, Romana Vrede en Bram Suijker. Het tv-programma Ik Vertrek en de film Teorema van Pasolini zijn de belangrijkste inspiratiebronnen geweest voor de schrijvers van het stuk, Jan Hulst en Kasper Tarenskeen. Het verhaal gaat over een gezin dat naar Frankrijk vertrekt om daar een zorgboerderij te beginnen. In Nederland is deze familie volledig uit elkaar gegroeid. De gezinsleden hopen zich te kunnen herpakken in Frankrijk, met een nieuwe uitdaging. 

  1. Vlissinger wil via crowdfunding overleden broer terughalen naar Nederland: 'Zijn dood is heel onwerkelijk’

    Vlissinger wil via crowdfun­ding overleden broer terughalen naar Nederland: 'Zijn dood is heel onwerke­lijk’

    VLISSINGEN - Tiago Ribeiro Rodrigues uit Vlissingen kreeg vorig weekend een even onverwacht als verbijsterend telefoontje: zijn broer Michel Drost was overleden. Ineens, op 41-jarige leeftijd. Maar niet in Zeeland, of Nederland. Nee, in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Hoe dat is gebeurd is nog onduidelijk. Rodrigues is een crowdfundingsactie begonnen om het lichaam van zijn broer terug te halen naar Nederland.