Volledig scherm
PREMIUM
Nico Malcorps stapt de bus in, chauffeur Arie van Sluijs staat al klaar om zijn rollator aan te pakken en de 90-jarige de bus in te helpen. © Lex De Meester

Servicebus houdt Middelburgse ouderen op de been

MIDDELBURG - Nico Malcorps (90) moet er niet aan denken dat de servicebus niet meer door Middelburg rijdt. Zonder busje geen familiebezoekjes binnen en buiten de provincie en geen spontane tripjes naar de binnenstad.

Malcorps redt zich nog uitstekend. Hij is goed bij en met zijn rollator keutelt hij rond zijn woning in Nieuw-Middelburg. ,,Maar naar het station of de binnenstad lopen, is te ver. En fietsen doe ik niet meer. De servicebus is een uitkomst, waar ik zeker twee, drie keer in de week gebruik van maak.”

  1. ‘Ze vonden me altijd al jongensachtig’: Zeger vertelde zijn klas dat hij een transjongen is
    PREMIUM
    Video | Poll

    ‘Ze vonden me altijd al jongensach­tig’: Zeger vertelde zijn klas dat hij een transjon­gen is

    GOES – Paarse Vrijdag heeft het leven van Zeger Teunissen (15) uit Zierikzee veranderd. Twee jaar geleden hielp hij mee met activiteiten op zijn school, het Ostrea Lyceum in Goes. Toen nog als meisje. ,,Ik wilde andere leerlingen helpen, zodat ze zichzelf konden zijn. Na die dag had ik een gesprek met mijn moeder. Zij vroeg waarom ik nou zo graag wilde helpen. En toen viel het kwartje. Eigenlijk wilde ik mezelf kunnen zijn: ik ben een jongen. Dat was een beginpunt.”