Volledig scherm
PREMIUM
Nico Malcorps stapt de bus in, chauffeur Arie van Sluijs staat al klaar om zijn rollator aan te pakken en de 90-jarige de bus in te helpen. © Lex De Meester

Servicebus houdt Middelburgse ouderen op de been

MIDDELBURG - Nico Malcorps (90) moet er niet aan denken dat de servicebus niet meer door Middelburg rijdt. Zonder busje geen familiebezoekjes binnen en buiten de provincie en geen spontane tripjes naar de binnenstad.

Malcorps redt zich nog uitstekend. Hij is goed bij en met zijn rollator keutelt hij rond zijn woning in Nieuw-Middelburg. ,,Maar naar het station of de binnenstad lopen, is te ver. En fietsen doe ik niet meer. De servicebus is een uitkomst, waar ik zeker twee, drie keer in de week gebruik van maak.”

 1. Handgegeschreven brieven vanuit Middelburg naar Xi Jinping en Mauricio Vila Dosal
  PREMIUM

  Handge­geschre­ven brieven vanuit Middelburg naar Xi Jinping en Mauricio Vila Dosal

  MIDDELBURG - Wim Sanderse schreef zaterdag tien brieven in verschillende talen naar tien regeringsleiders. In elke handgeschreven brief vroeg de Middelburger aan president Xi Jinping van China en gouverneur Mauricio Vila Dosal van Yacatán Mexico om politieke gevangenen vrij te laten of op een andere manier iets te doen voor mensen die in de verdrukking zitten. Hij had ook voorgedrukte brieven kunnen ondertekenen die klaar lagen op een tafel in de Zeeuwse Bibliotheek. Maar hij koos ervoor ze zelf te schrijven. ,,Dat is veel persoonlijker. Ik hoop dat dit nog meer effect heeft.”
 2. Veere wil kamerverhuur legaliseren maar stuit nog op juridische problemen
  PREMIUM

  Veere wil kamerver­huur legalise­ren maar stuit nog op juridische problemen

  DOMBURG - De gemeente Veere wil alle illegale kamerverhuur aan toeristen legaliseren. Juristen zoeken momenteel uit op welke manier dat haalbaar is zonder dat de gemeente te maken krijgt met een groot aantal rechtszaken. Ze hebben tot nu toe nog niet zo’n regeling kunnen bedenken, zo blijkt uit een notitie van het dagelijks bestuur van de gemeente. Daarom is er meer tijd nodig. Het college hoopt in januari met een gedegen voorstel te komen dat standhoudt bij rechtbank en Raad van State. Wethouder Arie Schot: ,,We willen geen juridisch geklier.”