Nico Malcorps stapt de bus in, chauffeur Arie van Sluijs staat al klaar om zijn rollator aan te pakken en de 90-jarige de bus in te helpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Nico Malcorps stapt de bus in, chauffeur Arie van Sluijs staat al klaar om zijn rollator aan te pakken en de 90-jarige de bus in te helpen. © Lex De Meester

Servicebus houdt Middelburgse ouderen op de been

MIDDELBURG - Nico Malcorps (90) moet er niet aan denken dat de servicebus niet meer door Middelburg rijdt. Zonder busje geen familiebezoekjes binnen en buiten de provincie en geen spontane tripjes naar de binnenstad.

  1. Tank op de dijk van Westkapelle staat weg te roesten
    PREMIUM

    Tank op de dijk van Westkapel­le staat weg te roesten

    WESTKAPELLE - De tank van Westkapelle roest weg omdat hij al jaren niet wordt onderhouden. De Stichting Cultuurbehoud Westkapelle wijst met een beschuldigende vinger naar de gemeente. ,,Ze blijft in gebreke.” Daardoor is de stichting bang dat het niet lang meer duurt voor die tank te gevaarlijk is om te laten staan. Dat zou volgens secretaris Jan Kaland van de stichting een groot verlies betekenen. ,,Die tank maakt onlosmakelijk deel uit van het oorlogsmonument van Westkapelle. Is van zeer groot historisch belang en ook een toeristische trekpleister.”