Volledig scherm
Statenzaal provincie in de Abdij © Lex de Meester

Aagtekerke en Serooskerke lijden onder ingreep provincie: bouwplannen bevroren

DOMBURG - De nieuwbouwplannen voor Aagtekerke en Serooskerke kunnen voorlopig niet worden uitgevoerd, aldus wethouder Chris Maas. Dat komt omdat de provincie ze heeft bevroren.

De komende jaren wilde de gemeente Veere een complex met 45 woningen bouwen in Serooskerke-Oost. En achttien aan de rand van Aagtekerke. In 2013 ging volgens wethouder Chris Maas (PvdA, woningbouw) de provincie en de drie Walcherse gemeenten daarmee akkoord. 

Net als met een heleboel andere plannen voor woningbouw op Walcheren. Maar recent besloot de provincie alle bouwprojecten te bevriezen waar nog niet daadwerkelijk aan wordt gewerkt. Dat deed ze omdat de gemeenten het onderling niet eens konden worden over het aantal te bouwen woningen.

Maar Maas wijst erop dat de provincie en de drie gemeenten in 2013 een akkoord bereikten over een hele serie projecten. Daar zaten Aagtekerke en Serooskerke ook bij.” Hij vindt het dan ook niet gepast van de provincie om ze eenzijdig te bevriezen, terwijl er wel handtekeningen van alle vier de partijen onderstaan. ,,Inwoners van Aagtekerke en Serooskerke ondervinden die nadelige gevolgen van dat besluit.” 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement