Volledig scherm
Ambtenaar Veiligheid Gert-Jan Bommelje, burgemeester Bas van den Tillaar, Oussama, Bilal, jongerenwerker Abdul Bousantouh van Roat en de wijkagent. © gemeente Vlissingen

Scooterhelden vinden verdwaald Belgisch meisje (8) terug in Vlissingen

VLISSINGEN - De Vlissingse jongens Oussama en Bilal werden woensdagmiddag door een grote delegatie ontvangen op het stadhuis van hun woonplaats. Ze kregen een bioscoopbon uit handen van burgemeester Bas van den Tillaar voor hun onbaatzuchtige hulpvaardigheid.

Zij vonden - tijdens de herfstvakantie een paar weken terug - op hun scooter de achtjarige dochter van een Belgisch echtpaar. De ouders waren het kind kwijtgeraakt tijdens een wandeling, waarbij zij over de boulevard liepen en het meisje over de glooiing. Op de plek waar ze weer bij elkaar zouden komen, bleek het meisje zoek.

Naast enkele andere mensen vroegen de ouders Bilal en Oussama te helpen zoeken. De jongens waren zo helder van geest om te vragen in welk hotel de familie verbleef. Ze sprongen vervolgens op hun scooter en reden naar het logement, waar ze al snel het meisje vonden. Een van hen bleef bij het meisje, de ander waarschuwde de ouders dat ze was gevonden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement