Volledig scherm
© Thinkstock

Scooterbestuurder gaat ervandoor na aanrijding in Middelburg

MIDDELBURG - Een 17-jarige jongen uit Biggekerke is dinsdagmiddag zwaargewond geraakt toen hij met zijn scooter frontaal in botsing kwam met een andere scooter. De bestuurder van de andere scooter is er na het ongeval vandoor gegaan, de politie is naar hem op zoek.

De politie kreeg dinsdagmiddag rond 14.15 uur een melding dat er een ongeval had plaatsgevonden op de Abeelseweg in Middelburg. Twee scooters zouden elkaar frontaal geraakt hebben. De bestuurder van de ene scooter zou zwaargewond op de weg liggen, de bestuurder van de andere scooter was ervandoor gegaan. Naast de politie zijn ook een ambulance en een traumahelikopter opgeroepen.

Op de vlucht

Politie-eenheden kwamen ter plaatse en troffen een gewonde jongen op de grond aan, in handen van ambulancemedewerkers. Zijn scooter lag naast hem op de weg. Uit het relaas van verschillende getuigen bleek dat de jongen met vrienden over de Abeelseweg reed, twee scooters kwamen hem tegemoet gereden. De jongen kwam in een bocht door een onbekende oorzaak in botsing met één van de tegenliggers en viel. De tegenligger kwam ook ten van, zijn scooter kwam in de sloot naast de weg terecht.

De bestuurder van de andere scooter heeft deze snel uit het water gehaald en is samen met zijn maatje via het Bunkerpad ervandoor gegaan richting Vlissingen. Hij heeft zijn gegevens niet achtergelaten. Het slachtoffer werd bijgestaan door zijn vrienden. De jongen is met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, de traumahelikopter is afgezegd.

Onderzoek

Agenten hebben een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de tegenpartij. In de sloot troffen zij onderdelen, waaronder een kentekenplaat, van de vermoedelijk zwaar beschadigde scooter. De politie heeft de tenaamgestelde van de kentekenplaat thuis opgezocht, maar die bleek niets met de aanrijding te maken te hebben. De tenaamgestelde had al aangifte gedaan van de gestolen kentekenplaat van zijn scooter.

De politie is nog op zoek naar de andere betrokkenen bij de aanrijding. Meer informatie over dit incident kan gemeld worden op het politiebureau in Middelburg of Vlissingen, maar ook via 0900 - 8844 of via Whatsapp: 06 - 122 07 006.