Volledig scherm
De gymzaal in Sint Laurens. © Google Streetview

School en bewoners Sint Laurens doen laatste poging voor behoud gymzaal

SINT LAURENS - De gebruikers van de gymzaal in Sint Laurens dringen er bij de gemeenteraad van Middelburg op aan om de zaal open te houden. Zij vragen de fracties een motie van de LPM daarvoor te steunen.

De gemeenteraad vergadert maandagavond 7 november en dinsdagavond 8 november. De LPM dient op de tweede dag een motie in om sluiting van de gymzaal tegen te houden. Dem gymgroepen van bewoners van het dorp en de medezeggenschapsraad van basisschool de Palmenhof hebben een brief naar de raad gestuurd om steun te vragen voor die motie.

Ook vragen zij om beter overleg. Volgens hen was dat van de zijde van het college van B en W onvoldoende: 'Wij voelen ons nu letterlijk in de kou gezet.'

Het college wil de gymzaal sluiten, omdat er te weinig gebruik van zou worden gemaakt. Zowel de basisschool als de gymgroepen in het dorp en de dorpsvereniging bestrijden dat. Zij willen de gymzaal houden en benadrukken dat die als voorziening van groot belang is voor de school én voor de leefbaarheid van het dorp.

De gemeenteraad vergadert maandagavond vanaf 19.30 uur in het stadskantoor. Hoe laat de motie wordt besproken, is op voorhand niet te zeggen.