Volledig scherm
De Vlissingse burgemeester Bas van den Tillaar ontbeet donderdagmorgen met leerlingen van groep 8 van openbare basisschool Ravenstein. Jim houdt de cheque voor de Stichting Kinderpostzegels omhoog. © Lex De Meester

Scholieren ontbijten gezond op het Vlissingse stadhuis

VLISSINGEN - Gezond en goed ontbijten doen de leerlingen van groep 8 van de Vlissingse openbare basisschool Ravenstein altijd al. 

Maar het is leuk om een keer met burgemeester Bas van den Tillaar in het gemeentehuis een krentenbol en wat boterhammen weg te happen, vinden ze. Net als in de gemeenten Middelburg en Veere was er ook in Vlissingen donderdag een Burgemeestersontbijt als Nationaal Schoolontbijt.

De kinderen leerden dat de burgemeester ook graag een boterham met hagelslag eet. De scholieren hadden hun eigen ontbijt meegenomen, in ruil waarvoor de burgemeester hen een cheque voor de Stichting Kinderpostzegels overhandigde. Die stichting ondersteunt veel hulpprojecten die ten goede komen aan kinderen. 

Syrisch ontbijt

De meeste leerlingen aten op het gemeentehuis (bijna) hetzelfde als ze thuis doen. Alle Ravensteiners zeggen meestal goed te ontbijten. ,,Heel soms eet ik ‘s morgens niet, maar dan ben ik te laat uit bed gekomen", gaf Jim schuldbewust toe. Hij lepelde net als thuis een schaaltje muesli leeg. ,,Alleen doe ik er thuis nog fruit in, nu heb ik iets met chocola.”

Ivan eet normaal altijd een ‘Syrisch ontbijt’ met broodjes, tomaat en komkommer. En ook met melk en kaas, waarvan hij een Hollandse variant voor deze speciale gelegenheid in dikke plakken op krentenbollen en boterhammen legt.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Geen gezamenlijk Walchers zorgloket

    Geen gezamen­lijk Walchers zorgloket

    DOMBURG – Er komt geen nieuw gezamenlijk Walchers zorgloket. De Vlissingse wethouder Albert Vader liet dat dinsdagavond duidelijk weten tijdens een bijeenkomst van de Walcherse raadsleden. Hij stelde klip en klaar dat de afgelopen jaren Vlissingen tot twee maal toe onaangenaam werd verrast door de buurgemeenten toen eerst Middelburg en daarna Veere voor een eigen weg koos rondom het zorgloket Porthos. ,,Als je zegt dat je wil samenwerken, moet je dat ook doen”, aldus Vader. Volgens hem is de afgelopen jaren gebleken dat samenwerken toch wel heel ingewikkeld is.