Volledig scherm
De OOS Tiradentes van het Serooskerke offshorebedrijf n OOS International helpt de Braziliaanse oliemaatschappij Petrobras met de renovatie van verouderde olieplatforms. © OOS International

Schip Serooskerks offshorebedrijf OOS blijft aan de slag in Brazilië

SEROOSKERKE - De OOS Tiradentes  van het Serooskerkse offshorebedrijf OOS International blijft de komende vijf jaar werk uitvoeren voor de Braziliaanse oliemaatschappij Petrobras. Die heeft een vijfjarig contract getekend, dat eind dit jaar in gaat.

Het hijs- en accommodatieschip Tiradentes met slaapplaatsen voor 600 medewerkers wordt sinds vorig jaar ingezet in Brazilië, naast de accommodatieplatforms Gretha en Prometheus van OOS International die er al langer noeste arbeid verrichten. Het Serooskerkse bedrijf ondersteunt er de Braziliaanse oliemaatschappij Petrobras bij de renovatie van dertig olieplatforms. Ook verzorgt OOS het shipmanagement.

Voor de Tiradentes was een kortlopend contract getekend. OOS en zijn Chinese partner CIMC Raffles, dat de Tiradentes heeft gebouwd, zijn blij dat het kolossale drijvende hotel de komende vijf jaar in Brazilië aan de slag kan blijven. Het uitblijven van een nieuw contract heeft voor dit soort enorme accommodatieschepen in de offshore grote financiële gevolgen. Werkloos aan de wal liggen, kost vaak tonnen per dag.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement