Volledig scherm
Het Badhotel Domburg. © Ruben Oreel

Schildersweek Domburg slaat tent op voor het Badhotel

DOMBURG - Het hart van de Domburgse Schildersweek - zaterdag 20 tot en met zondag 28 mei - ligt dit jaar op het gazon pal voor het Badhotel in Domburg. Daar wordt een tent opgezet, van waaruit de deelnemende kunstschilders opereren. De tent doet tevens dienst als atelier.

De Schildersweek wordt voor het veertiende achtereenvolgende jaar georganiseerd. Professionele kunstschilders zetten hun ezels overal in het stadje en de duinen neer. Een groot deel van de kunstenaars heeft een Zeeuwse achtergrond. Ze spelen met hun werk in op het thema 'In het licht van Walcheren'.

Zondag 21 mei is de 'dag van de zondagsschilders': iedereen wordt in de gelegenheid gesteld een schilderij te maken. Aan het eind van de dag wijst een professionele jury de winnaar aan. Francisca van Vloten, conservator van het Marie Tak van Poortvliet Museum, geeft woensdag 24 mei een lezing, getiteld: 'Een gelouterde atmosfeer, Domburg van traditionele tot moderne kunstenaarskolonie'. Op Hemelvaartsdag mogen kinderen schilderen. Vrijdagavond brengen Hans Dagelet en Jan van Eerd de muzikale theaterbewerking 'Stervend Europa'. De week wordt zondag 28 mei afgesloten met een verkoopexpositie van het gemaakte werk.