Directeur Robert Vroegindeweij van Muziekschool Zeeland en Sylvia Radius van Cultuurhuis Kuiperspoort hebben elkaar gevonden in een samenwerking waarbij diverse kunstvormen elkaar gaan versterken door gebruik te maken van hetzelfde pand.
Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Robert Vroegindeweij van Muziekschool Zeeland en Sylvia Radius van Cultuurhuis Kuiperspoort hebben elkaar gevonden in een samenwerking waarbij diverse kunstvormen elkaar gaan versterken door gebruik te maken van hetzelfde pand. © Lex de Meester

Schilderles in de balletzaal? Cultuurpakhuis is de droom voor Muziekschool Zeeland

MIDDELBURG - Musiceren, dansen, schilderen, pottenbakken, toneelspelen, fotograferen, tekenen. Muziekschool Zeeland wil zich samen met de buren van Cultuurhuis Kuiperspoort in Middelburg omvormen tot een Cultuurpakhuis. Daarvoor gooit ze de deuren en luiken open om meer kunstenaars en meer publiek binnen te halen.

 1. 1340 Ritten met dierenambulance in één jaar, van opgeknoopte kat tot dode meeuw
  PREMIUM

  1340 Ritten met dierenambu­lan­ce in één jaar, van opgeknoop­te kat tot dode meeuw

  VLISSINGEN - Een kat met een strop rond de nek, een hond met een ingeslagen kop en een explosie in een flat aan de Hogeweg waarbij meer dan tien huisdieren omkwamen. Rens van Goudswaard en Jolanda Lichtenberg van de Stichting Dierenwelzijn Walcheren hoeven geen moeite te doen om bijzondere ritten van de dierenambulance op te noemen. Die Vlissingse ambulance rijdt op 15 april precies één jaar en er zijn tot nu toe al 1340 ritten gemaakt. Maar de beide vrijwilligers geven aan dat het werk ook heel dankbaar is. ,,Bij de ontploffing in de flat hebben we ook twee honden, twee katten en een konijn kunnen redden en herenigen.”
 1. Middelburgse skaters blij met komst nieuw skatepark
  Play

  Middelburg­se skaters blij met komst nieuw skatepark

 2. Deze uien zullen (als het goed is) niet rotten
  Play

  Deze uien zullen (als het goed is) niet rotten