Schepen botsen op rede Vlissingen

Update | VideoVLISSINGEN - Op de rede van Vlissingen heeft zaterdagochtend rond 02.15 uur een aanvaring plaatsgevonden tussen twee schepen.

Het vrachtschip Primula Seaways, zusterschip van Begonia Seaways dat een lijndienst onderhoudt tussen Zweden en Gent, en het containerschip MSC Madrid botsten op elkaar. De schade aan de Primula is aanzienlijk, maar het schip kon later wel de reis naar Gent voortzetten. De MSC Madrid (270 meter lang en veertig meter breed) heeft tot 18.00 uur ten anker gelegen voor Vlissingen, maar is daarna doorgevaren naar Antwerpen. De aanvaring gebeurde vermoedelijk bij het wisselen van loods op de rede. Schepen varen dan langzamer en zijn daardoor bevattelijker voor wind.

De  Nederlands-Vlaamse gemeenschappelijke autoriteit die het nautisch beheer over de Westerschelde voert, heeft een inspectie uitgevoerd. De toedracht wordt verder onderzocht, onder meer door radarbeelden te bekijken. 

De Primula Seaways was al eerder betrokken bij een aanvaring. Op 3 december 2015 botste het schip op rivier de Humber in Engeland met autoschip City of Rotterdam. Ook toen was de schade fors. De loods en kapitein van City of Rotterdam kregen een celstraf voor het ongeluk. 

Volledig scherm
De Primula raakte zwaar beschadigd, maar kon verder varen. © Adri van de Wege
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement