Volledig scherm
De zwartgeblakerde muur van de gymzaal aan de Nassaulaan. © René Hoonhorst

Schade van brand gymzaal Middelburg valt mee

MIDDELBURG - De brandweer rukte gistermiddag met redelijk wat materieel uit na melding van een ‘uitslaande brand’ in de voormalige gymzaal aan de Sportlaan in Middelburg. In die zaal zit een houten plafond en staan houten skate- en BMX-banen van skatepark Meker.

Ter plaatse gekomen, constateerden brandweerlieden snel dat er alleen een aantal klimopplanten aan de kant van het Buizerdpad brandden. Het sein brand meester kon dan ook snel worden gegeven. Een oorzaak voor het uitbreken van de brand kon een woordvoerder van de Veiligheidsregio gistermiddag niet geven.

Zwartgeblakerd

Brandstichting door kwajongens leek het meest voor de hand te liggen, maar bestuurslid Rolf Blink van Meker, die bezorgd poolshoogte kwam nemen, waagde zich niet aan die conclusie. Hij was vooral blij dat het vuur niet naar binnen was geslagen. „Het ziet er aan de buitenkant aardig zwartgeblakerd uit. Als er een ruit was gesprongen en er een vlag in brand was gevlogen, had de hele zaal binnen een paar minuten in lichterlaaie gestaan. Maar alles ziet er binnen nog piekfijn uit.”