Volledig scherm
Scalda in Vlissingen © PZC

Scalda-studenten kunnen techniekopleidingen dichter bij huis volgen

VLISSINGEN – Jongeren die aan een mbo-opleiding elektrotechniek en werktuigbouwkunde (beide niveau 4) of maintenance (niveau 3 en 4) willen beginnen, kunnen vanaf volgend studiejaar dichter bij huis terecht.

Scalda biedt de eerste anderhalf jaar van de opleidingen elektrotechniek en werktuigbouwkunde weer in Terneuzen aan, maar studenten kunnen ook nog steeds in Vlissingen terecht. Maintenance (niveau 4) wordt nu alleen in Terneuzen aangeboden, maar kan vanaf volgend studiejaar ook in Vlissingen gevolgd worden. ,,We willen zo veel mogelijk thuisnabij onderwijs bieden en een zo breed mogelijk aanbod”, zegt Véronique van de Reijt, directeur techniek van Scalda.

Scalda hoopt dat door de maatregel meer vmbo’ers voor een opleiding in de techniek kiezen. Van de Reijt: ,,We merkten dat vooral Zeeuws-Vlaamse leerlingen met een vmbo-t diploma soms eerst naar de havo gingen, omdat ze Vlissingen te ver vinden. We hopen dat ze wel voor het mbo kiezen, als ze de techniekopleiding in Terneuzen kunnen volgen.” De studenten werktuigbouwkunde en elektrotechniek moeten na anderhalf jaar hun studie vervolgen in Vlissingen. ,,Maar dan zijn ze daar waarschijnlijk meer aan toe.”