Volledig scherm
© Ruben Oreel

Ruzies over lekken uit raad Vlissingen openbaar

VLISSINGEN - Het geruzie in de gemeenteraad van Vlissingen of en wie er gelekt zou hebben over de verkoop van de Timmerfabriek staan deels openbaar op de website van de gemeente. Dat besloot de gemeenteraad donderdagavond zonder enige opmerkingen.

De agendastukken zijn vandaag, vrijdag, toegevoegd aan de agendastukken van die vergadering.

Raadslid Pim Kraan (POV) had om opheffing van geheimhouding gevraagd van diverse documenten rond de verkoop van de Timmerfabriek en de verdenking van lekken daarover. Hij wil genoegdoening omdat waarnemend burgemeester Letty Demmers vorig jaar december aangifte tegen hem deed bij het Openbaar Ministerie wegens schending van geheimhouding.

Koopovereenkomst

Toen had de raad al een half jaar geruziet hoe de PZC in juli 2015 kon melden dat er een koopovereenkomst was voor de Timmerfabriek ontwikkelaars Jeroen Lokerse en Jack Kloosterboer van het gelijknamige koeloverslagbedrijf in Vlissingen-Oost, en niet met tijdelijk beheerder BOEi. In juli dit jaar werd bekend dat het OM geen aanleiding kon vinden voor een verdenking van lekken.

Burgemeester Bas van den Tillaar gaat niet in beroep tegen het besluit het gerechtelijk onderzoek naar Kraan te stoppen. Kraan wilde dat de aangifte, de koopovereenkomst uit juli 2015 en diverse verslagen van besloten vergaderingen van 2015 en 2016 publiek werden. De koopovereenkomst over de Timmerfabriek blijft geheim, omdat die nog steeds ontbonden kan worden en zowel gemeente als ondernemers nadeel kunnen hebben als bekend wordt wat er betaald wordt.