De 8-jarige meiden Rusul Aldosary (l) en Ziyanah Imamdi van basisschool De Leeuwenburch in Middelburg planten met hulp van juf Sandra Romeijn van groep 5 een boompje voor het minibos op hun schoolplein.
Volledig scherm
PREMIUM
De 8-jarige meiden Rusul Aldosary (l) en Ziyanah Imamdi van basisschool De Leeuwenburch in Middelburg planten met hulp van juf Sandra Romeijn van groep 5 een boompje voor het minibos op hun schoolplein. © Dirk Jan Gjeltema

Rusul en Ziyanah planten bomen op hun schoolplein. ‘Dat is belangrijk voor de natuur’

MIDDELBURG - Het ene na het andere boompje planten Rusul en Ziyanah voor het minibos op hun schoolplein. ,,Bomen zijn belangrijk voor de natuur”, vertellen de 8-jarige meiden van groep 5 van De Leeuwenburch in Middelburg. En daar maken ze zich best zorgen over, zegt Rusul. ,,Er ligt ook veel te veel afval op straat.”

 1. Nieuw hotel in Dishoek zit meteen vol: ‘Ik zie kansen die anderen voorbij laten gaan’
  PREMIUM

  Nieuw hotel in Dishoek zit meteen vol: ‘Ik zie kansen die anderen voorbij laten gaan’

  DISHOEK - Kansen zien waar anderen aan voorbij gaan. Dat is de formule die hotelier Michel Kloeg uit Zoutelande hanteert bij het uitbreiden van zijn keten. De nieuwste loot is Hotel Zeeuws Licht in Dishoek dat gisteren om 12 uur de eerste gasten ontving. Tot anderhalf jaar geleden stond daar aan de rand van het dorp Hotel De Wijde Landen dat door Kloeg is overgenomen, gesloopt en vervangen door een luxer hotel met meer bedden. ,,Van 44 kamers en 88 bedden naar 69 eenheden met 192 bedden.”
 2. Zeeland en Den Haag kunnen weer door één deur: 
zelfs grapjes maken over de marinierskazerne kan nu
  PREMIUM

  Zeeland en Den Haag kunnen weer door één deur: zelfs grapjes maken over de mariniers­ka­zer­ne kan nu

  VLISSINGEN - Ook zijn opvolger zal nauw betrokken moeten blijven bij het uitvoeren van de afspraken die het kabinet met Zeeland heeft gemaakt na het afblazen van de bouw van de marinierskazerne. ,,Politieke betrokkenheid vanuit Den Haag is heel belangrijk”, zei staatssecretaris Raymond Knops maandag tijdens een bezoek aan Vlissingen. ,,Dat is een boodschap die ik mijn opvolger mee zal geven.”
 1. Coronanozems herontdekken de brommer: 'Een heerlijk gevoel'
  Play

  Coronano­zems herontdek­ken de brommer: 'Een heerlijk gevoel'

 2. Gewonde bij schietpartij in Oost-Souburg, 3 aanhoudingen
  Play

  Gewonde bij schietpar­tij in Oost-Sou­burg, 3 aanhoudin­gen