Volledig scherm
De Roparun-rommelmarkt op bedrijventerrein Arnestein © Marieke Kesteloo

Ruim 4000 euro voor Roparun Zeeland

MIDDELBURG - Het Zeeuwse team van de Roparun heeft zaterdag met de dertiende editie van de 'Roparun-rommelmarkt' ruim 4000 euro opgehaald. In de busremise op bedrijventerrein Arnestein werden in 70 kramen spullen verkocht voor het goede doel van de Roparun: leven toevoegen aan de dagen van kankerpatiënten.  

De Roparun is een jaarlijkse estafetteloop van Hamburg of Parijs naar Rotterdam. Het Zeeuwse team organiseert naast de rommelmarkt jaarlijks tal van acties. De komende weken volgen nog een mini-run in Zeeuws-Vlaanderen en een kustloop. Vooral de mini-run is een succes. Roparun Zeeland zou deze ook op andere Zeeuwse plaatsen willen organiseren. "Dat lukt tot nu toe nog niet. Jammer, want vorig jaar is daarmee ruim 19.000 euro opgehaald", zegt Bas Hoogesteger van het Zeeuwse team.

De organisatie probeert het opgehaalde geld zoveel mogelijk in de provincie terecht te laten komen. "Eind april wordt in het ziekenhuis van Terneuzen een hospicekamer geopend met door de Roparun gedoneerd geld en ook aan het hospice in Middelburg is geld geschonken."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement