Volledig scherm
Karel Dingemanse verzamelde handtekeningen om aandacht te vragen voor de extra verkeersdrukte die Waterpark Veerse Meer gaat veroorzaken in Arnemuiden. © Lex De Meester

Ruim 13.000 handtekeningen onder petitie tegen verkeersdrukte Arnemuiden

ARNEMUIDEN - De petitie tegen verkeersoverlast in Arnemuiden door recreatieparken aan het Veerse Meer heeft 13.149 handtekeningen opgeleverd. Initiatiefnemer Karel Dingemanse zal die woensdagavond overhandigen aan verkeerswethouder Chris Simons van de gemeente Middelburg.

Dat gebeurt tijdens een speciale commissievergadering van de gemeente over Waterpark Veerse Meer. Dingemanse maakt zich al langer zorgen over de verkeersdrukte en daarmee gepaard gaande onveiligheid in Arnemuiden. Het plan voor Waterpark Veerse Meer, met 800 tot 950 vakantiehuizen en appartementen, was voor hem reden een petitie op te zetten. Die heeft in 102 dagen ruim dertienduizend handtekeningen gekregen.

Aandacht

,,We zijn er nog niet, maar ik heb de indruk dat het verkeer nu wel de nodige aandacht heeft gekregen. De handtekeningen zijn niet voor niets geweest”, zegt Dingemanse.

De petitie zet hij met onmiddellijke ingang stop, omdat hij de handtekeningen woensdagavond mag aanbieden. Dat doet Dingemanse niet alleen aan verkeerswethouder Chris Simon, maar ook aan wethouder van participatie Carla Doorn.

De vergadering over Waterpark Veerse Meer - en het aanbieden van de handtekeningen - gebeurt in het kantoor van Waterschap Scheldestromen aan de Kanaalweg in Middelburg. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en is voor iedereen toegankelijk.

Meepraten

De bijeenkomst is het begin van een serie bijeenkomsten waarin bewoners en andere betrokkenen kunnen meepraten over de bouw van Waterpark Veerse Meer en de gevolgen daarvan voor de omgeving, zoals het verkeer dat door Arnemuiden zal komen en hoe dat in goede banen geleid kan worden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement