Volledig scherm
Er is voor elk wat wils op de Souburgse rommelroute. © facebookpagina rommelroute Oost-Souburg

Rommelroute Oost-Souburg keert terug naar de dag

OOST-SOUBURG - De lustrumeditie van de Rommelroute Oost-Souburg keert terug naar de dag. Van 8.00 uur (of eerder) tot 17.00 uur zijn in het hele dorp koopjes en ‘gezellige ervaringen’ te scoren.

Vorig jaar gooide organisatrice Mary-Jane Barri het over een andere boeg door pas 's middags van start te gaan en de markt annex braderie door het hele dorp tot tien uur 's avonds door te laten gaan. ,,Maar daar is Souburg toch te groot voor. Dat werkt beter als je een heel klein dorp met een paar feeëriek verlichte straten hebt. Bovendien willen veel doorgewinterde rommelroute-bezoekers in alle vroegte al langs de kramen en kleedjes sjouwen.”

Reclame

Vijf jaar geleden was de Souburgse rommelroute nog iets nieuws. Intussen zijn er in veel dorpen en stadswijken rommelroutes op poten gezet. Barri: ,,Veel al dan niet professionele koopjesjagers struinen al die markten af. Reclame maken hoeft dan ook nauwelijks meer.”

Verkopers, muzikanten en cateraars die zich bijtijds bij Barri opgaven, zijn te vinden op een plattegrondje. Met ruim tweehonderd zijn dat er wat minder dan voorgaande jaren. Uit ervaring weet Barri dat zich op de dag zelf nog vele tientallen gelegenheids-rommelverkopers aansluiten bij de route. ,,De weersverwachting is goed. Alle voorwaarden voor een gezellige, goedbezochte editie zijn aanwezig.” 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement