Volledig scherm
De rolstoelbus. © Maurits Sep

Rolstoelbus maakt uitstapjes mogelijk voor bewoners zorgcentra Zorgstroom

MIDDELBURG - Zorgstroom heeft een nieuwe bus waarmee ouderen die in een rolstoel zitten, een dagje uit kunnen. Zo'n bus had Zorgstroom nog niet, maar dinsdag kreeg zij er een geschonken door Johanniter Nederland.

Die organisatie is verbonden aan de ridderlijke Johanniter Orde en steunt zorg- en welzijnsorganisaties. Zorgstroom is een van drie organisaties in Nederland die een rolstoelbus krijgen. De rode bus met het Johanniter kruis op de zijkant werd bij zorgcentrum Buitenrust bezorgd door Sinterklaas. Johanniter Nederland wil met de bussen de kwaliteit van leven verbeteren voor mensen die anders moeilijk de deur uit kunnen.

Bewoners van de verschillende locaties van Zorgstroom kunnen ideeën voor uitstapjes indienen. De bus kan meerdere mensen en rolstoelen tegelijk vervoeren. Eer hebben zich al vrijwilligers aangemeld die willen helpen bij de uitstapjes.

Zorgstroom heeft ook op elke locatie een fiets staan waar twee mensen samen op kunnen om een ritje in de buurt te maken.

 1. Handgegeschreven brieven vanuit Middelburg naar Xi Jinping en Mauricio Vila Dosal
  PREMIUM

  Handge­geschre­ven brieven vanuit Middelburg naar Xi Jinping en Mauricio Vila Dosal

  MIDDELBURG - Wim Sanderse schreef zaterdag tien brieven in verschillende talen naar tien regeringsleiders. In elke handgeschreven brief vroeg de Middelburger aan president Xi Jinping van China en gouverneur Mauricio Vila Dosal van Yacatán Mexico om politieke gevangenen vrij te laten of op een andere manier iets te doen voor mensen die in de verdrukking zitten. Hij had ook voorgedrukte brieven kunnen ondertekenen die klaar lagen op een tafel in de Zeeuwse Bibliotheek. Maar hij koos ervoor ze zelf te schrijven. ,,Dat is veel persoonlijker. Ik hoop dat dit nog meer effect heeft.”
 2. Veere wil kamerverhuur legaliseren maar stuit nog op juridische problemen
  PREMIUM

  Veere wil kamerver­huur legalise­ren maar stuit nog op juridische problemen

  DOMBURG - De gemeente Veere wil alle illegale kamerverhuur aan toeristen legaliseren. Juristen zoeken momenteel uit op welke manier dat haalbaar is zonder dat de gemeente te maken krijgt met een groot aantal rechtszaken. Ze hebben tot nu toe nog niet zo’n regeling kunnen bedenken, zo blijkt uit een notitie van het dagelijks bestuur van de gemeente. Daarom is er meer tijd nodig. Het college hoopt in januari met een gedegen voorstel te komen dat standhoudt bij rechtbank en Raad van State. Wethouder Arie Schot: ,,We willen geen juridisch geklier.”